Радько Ганна Іванівна

Кандидат філологічних наук, доцент

Контактна інформація

Службова адреса: вул. Остроградського, 2, м. Полтава, Україна, 36003

Службовий телефон: (05322) 2-78-80

e-mail: lit.kaf@ukr.net

Трудова і професійна діяльність

Із 1976 по 1980 роки навчалася на українському відділенні філологічного факультету Полтавського державного педагогічного інституту імені В. Г. Короленка. По закінченню навчання було присвоєно кваліфікацію і звання учителя української мови і літератури середньої школи. За час навчання в інституті і пізніше була активним учасником художньої самодіяльності: грала у виставах, декламувала художні тексти, співала у вокальному ансамблі «Вербиченька» філологічного факультету, Народній хоровій капелі інституту та Народному хорі «Калина», була ведучою концертних програм хору та фестивалів «Студентська весна», міських і обласних святкових концертів. Неодноразовий дипломант і лауреат обласних конкурсів читців та конферансу.

На кафедрі української літератури працює з 1980 року: спочатку асистентом, старшим викладачем, доцентом кафедри (з 1992 року). Роботу поєднувала з навчанням в аспірантурі (заочно, 1983-1988рр.) у Київському державному педагогічному інституті імені О. М. Горького (нині – Національний педагогічний університет імені М. П. Драгомагова).

Керівником наукової теми «Жанрове розмаїття поезії Дмитра Павличка в сучасному літературному контексті» був дійсний член АПН України, доктор філологічних наук, професор Хропко Петро Панасович. Дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук (спеціальність 10.01.02. – українська література) захистила 17 січня 1994 року на спеціалізованій ученій Раді Київського державного педагогічного університету імені М. Драгоманова. У цьому ж році рішенням ученої Ради Полтавського державного педагогічного інституту імені В.Г.Короленка Г. І. Радько присвоєне вчене звання доцента кафедри української та зарубіжної літератури.

1994 року рішенням вченої Ради Полтавського педінституту Г. І. Радько присвоєне вчене звання доцента кафедри української та зарубіжної літератури.

Доцент кафедри української літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Нагороди,почесні звання

Грамоти ПНПУ імені В. Г. Короленка, Подяки ректора, Грамота Головного управління освіти і науки Полтавської державної адміністрації за вагомий внесок у справу підготовки висококваліфікованих фахівців, активну громадську діяльність, 2012р.; Грамота Полтавської обласної ради за багаторічну плідну науково-педагогічну діяльність, 2015р.

Навчально-методична робота

Дисципліни, які викладає:

Наукова робота

Коло наукових інтересів: теорія, історія та методика української літератури ІІ половини ХХ – поч. ХХІ ст., шістесятництво і шістдесятники, творчість Дмитра Павличка, жанрова природа лірики, постмодерністичні тенденції в сучасній літературі, література на сучасному етапі.

Має публікації в науково-метричному виданні РИНЦ (Білорусь), журналах і збірниках наукових праць ДАК та міжнародних виданнях (Польща), у збірниках наукових праць і матеріалів конференцій. Опубліковано більше 60 статей. Радько Г. є співавтором 4 колективних монографій, підручників та посібників; упорядником та автором передмови двох видань.

Керівник студентської проблемної групи «Літературний процес другої половини ХХ ст.», наукових робіт студентів.

Результатом наукової діяльності студентів є осібні їх публікації та у співавторстві з керівником у студентських та фахових виданнях.».

Організовує і проводить студентські наукові конференції на факультеті «Письменники – лауреати національної премії України імені Тараса Шевченка. Була організатором Всеукраїнської науково-практичної конференції «Василь Симоненко: погляд крізь час і простір» (11-12 грудня 2014р.). ».

Рецензує автореферати пошукачів на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук, запрошувалась опонентом кандидатських дисертацій.».

Організаційна робота

Майже всі роки роботи пов’язані зі студентським театром «Факультет F»: була то його директором, то художнім керівником.

Була членом обласного оргкомітету з пошанування пам’яті Василя Симоненка: до 80-річчя від дня його народження (2015р.)

Завантажити список публікацій