19 вересня 2024 року в Лінгвістичному центрі кафедри української мови проведено інтерактив «Числівникова вітальня» для учнів 11 класів

19 вересня 2024 року в межах профорієнтаційного заходу Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка «Будуй Полтаву разом з математичною елітою» проведено інтерактив «Числівникова вітальня» для учнів 11 класів Ліцею № 6 «Лідер» Полтавської міської ради, Полтавської загально-освітньої школи № 24.

З вітальним словом до присутніх звернулася декан факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук, яка розповіла про актуальні спеціальності та академічну можливість здобувачів вищої освіти, запросила приєднатися до «SmartStart до НМТ-2025» 21 вересня 2024 року та обрати для навчання педуніверситет.

Доцент кафедри української мови Тетяна Ніколашина ознайомила із складною числівниковою системою української мови, особливостями творення, відмінювання та узгодження числівників із іменниками, а також розповіла про спеціальність 014.01 Українська мова і література та ОПП «Середня освіта (Українська мова і література)»  «Середня освіта (Українська мова і література та мова і література (англійська))», «Середня освіта (Українська мова і література та мова і література (німецька))».

Студенти групи У-21 Юрій Іващенко, Вікторія Масляк, Катерина Борблик розповіли про цікаве студентське життя на факультеті української філології та журналістики в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка (студентське самоврядування, навчання, наукову діяльність, художні колективи, волонтерську діяльність, культурно-мистецькі та спортивні заходи, дозвілля) та запросили обирати для навчання успішно акредитовані спеціальності закладу.

Очільниця факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук вручила сертифікати вчителям української мови та літератури Валентині Холостовій (Ліцей № 6 «Лідер» Полтавської міської ради), Валентині Безотосній (Полтавська загально-освітня школа № 24).

Профорієнтаційна робота – це один із основних напрямків діяльності кафедри української мови. Чекаємо для здобуття вищої освіти в університеті креативну молодь Полтавщини, залюблену в українське слова та в українську літературу.

https://fb.watch/uISj7DjpSs

You may also like...