В університеті відбулася посвята першокурсників у журналісти

3 червня 2021 р. на факультеті філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка пройшла церемонія посвяти першокурсників у журналісти. Захід приурочили до професійного свята Дня журналіста, який в Україні відзначають 6 червня.

Студенти розповіли історії про вибір фаху, співали пісні та презентували свої захоплення. Зокрема, Олександра Ваценко й Валерій Корогід продемонстрували добірку власних портретних і пейзажних фотографій.

Першокурсники також зняли відео про своє навчання в університеті і поділилися світлинами із різних заходів. Підготовкою майбутніх медійників до свята займалася студентка IV курсу Валерія Крупченко, а модерувала зустріч староста групи Ж-11 Поліна Гончаренко.

Першокурсників із посвятою привітали очільниця факультету філології та журналістики доцентка Оксана Кирильчук і завідувачка кафедри журналістики професорка Світлана Семенко. Вони зауважили, що в університеті молодь зможе професійно реалізуватися і розвинути свої таланти.

До аудиторії звернувся меценат кафедри журналістики, народний депутат України VI-VIII скликань, депутат Полтавської обласної ради Руслан Богдан, який свого часу допоміг зі створенням Центру дослідження полтавської журналістики.

«Дорогі студенти, ви обрали для себе непросту професію, яка ніколи не дасть вам розслаблятися чи спочивати на лаврах. Вона не дозволить вам стати байдужими і перестати цікавиться всім, що є навколо вас. Але це прекрасно, бо ви, як ніхто інший, завжди відчуватимете пульс часу. Щиро бажаю вам нових відкриттів і досягнень у професії, а викладачам – студентів, які стануть такими профі, якими ви будете пишатися», – зазначив Руслан Богдан.

Наприкінці заходу першокурсникам урочисто вручили сертифікати про отримання звання «Акулятко пера» і смаколики.

You may also like...