Наукова і профорієнтаційна діяльність кафедри української літератури

2024 рік ювілейний для зачинателя нової української літератури та нової української мови: нашому знаному у світах краянинові 255 років. З цієї нагоди викладачки кафедри української літератури долучилися до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Так Котляревський у щасливий час Вкраїнським словом розпочав співати», організованою Полтавською обласною універсальною науковою бібліотекою імені І. П. Котляревського.

Важливо, що конференція об’єднала котляревськознавців різного фаху та віку: школярів, педагогів, музейників, краєзнавців, журналістів.

Завідувачка кафедри української літератури Віра Мелешко перед початком роботи наукового
зібрання поспілкувалися з ученицями
Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського та їхньою вчителькою української мови та літератури, випускницею факультету Вікторією Гайдамакою.

Відрадно було бачити та чути ще одну випускницю Полтавського педагогічного Марину Лебідь, котра нині працює учителькою Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 38.

Конференція проходила у змішаному форматі, тому кафедралки Лариса Литвин та Галина Білик доєдналися до роботи форуму онлайн, Віра Мелешко і Ганна Радько – наживо.

«Пам’ять кращого із громадян» Івана Котляревського науковим словом на пленарному засіданні пошанувала доцентка Г. І. Радько. Вона виголосила повідомлення «Проблема збереження національної самобутності українців, рідної мови в “опері малоросійській” “Москаль-чарівник” І. П. Котляревського».

Конференція до ювілею письменника-земляка уможливила поєднати наукові здобутки кафедри української літератури та профорієнтаційну роботу. Це важливо в аспекті освітніх перспектив Університету.

You may also like...