Наукове стажування доцентки кафедри англійської та німецької філології Тетяни Луньової в Університеті м. Йорк (Великобританія)

З 29 серпня 2022 року доцентка кафедри англійської та німецької філології факультету філології та журналістики Тетяна Луньова проходить наукове стажування на кафедрі освіти Університету м. Йорк (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії).  Університет м. Йорк належить до числа провідних дослідницьких університетів Великобританії, які входять до складу престижної Групи «Расселл». Стажування стало можливим завдяки грантовій підтримці Британської академії (The British Academy) та Ради допомоги дослідникам, які опинилися в ситуації ризику (CARA). Отриманий доценткою Тетяною Луньовою грант «Програма підтримки дослідників, які опинилися в ситуації ризику» розрахований на два роки.

Стажування дозволяє Тетяні Луньовій детально ознайомитися з науковим та навчальним процесами в Університеті м. Йорк. У вересні 2022 року викладачка взяла участь у вебінарі для викладачів Університету м. Йорк, присвяченому використанню програми Mentimeter у навчальному процесі. У жовтні 2022 року науковиця відвідала інавгураційні лекції професорок Університету м. Йорк Кетлін Ешбері та Данієли Тренкіч, у жовтні-листопаді взяла участь у двох наукових семінарах, присвячених методології досліджень в освіті. 10 жовтня 2022 року Тетяна Луньова спільно з докторкою Урсулою Ланверс взяла участь у занятті з дисципліни «Нові напрямки досліджень в освіті»  для студентів, які опановують в Університеті м. Йорк фах освітянина.

Осмисливши отриманий новий науковий і педагогічний досвід, Тетяна Луньова підготувала наукові доповіді, які виголосила на міжнародних науково-практичних конференціях: доповідь «Спілкування з мовцями, для яких англійська не є рідною, як засіб удосконалення комунікативної компетентності студентів у контексті мультилінгвального повороту в мовній освіті» – на пленарному засіданні іv Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні методики навчання іноземних мов і перекладу в україні та за її межами» (Університет Григорія Сковороди в Переяславі) 30 листопада 2022 року, доповідь «Досвід інтеграції наукових досліджень в освітній процес у програмі підготовки бакалаврів освіти в Університеті м. Йорк як засіб оптимізації навчання академічного англійського мовлення в українській вищій школі» – на пленарному засіданні VII Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання лінгвістики, професійної лінгводидактики, психології і педагогіки вищої школи» (Полтавський державний медичний університет) 15 грудня 2022 року.

Перебування в Університеті м. Йорк дозволило Тетяні Луньовій налагодити нові зв’язки з викладачами-мовниками для розширення міжнародної діяльності кафедри англійської та німецької філології. Дбаючи про розвиток англомовного середовища на факультеті філології та журналістики, протягом осіннього семестру 2022-2023 навчального року, Тетяна Луньова ініціювала, організувала і промодерувала лекції викладачок Університету м. Йорк докторок Урсули Ланверс і Клементини Бове, а також лекцію адюнкт-лекторки Aegean College (Афіни, Греція) Вікі Папаєоргіу, яка викладає на літніх підготовчих курсах Університету м. Йорк.

Доцентка Тетяна Луньова продовжує наукове стажування, працюючи над вивченням особливостей опанування академічного письма студентами, які вивчають англійську мову як іноземну, у співпраці з докторкою Урсулою Ланверс.

You may also like...