Учні полтавських шкіл стали учасниками «Казкового калейдоскопу», який організувала кафедра світової літератури в Короленківському центрі країнознавства

16 лютого 2024 р. до Короленківського центру країнознавства  (директорка – професор Ольга Ніколенко) факультету української філології та журналістики (деканка – доцентка Оксана Кирильчук) Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка завітали учні полтавських шкіл № 4 та № 6. Їх запросила кафедра світової літератури до участі в «Казковому калейдоскопі». Організаторка заходу – кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри світової літератури Ольга Орлова.

Учні здійснили подорож у казковий світ двох видатних майстрів – Ганса-Крістіана Андерсена і Хаяо Міядзакі. Доцентка Ольга Орлова провела учнів стежками найкращих казок народів світу, продемонструвала, як змінюються казки минулого й сучасного світу.

Слідом за викладачкою учні пройшли шлях від книжок до анімацій, від реалістичних героїв – до карколомної фантасмагорії, від неспішної розповіді – до стрімкого сюжету.

Школярі із задоволенням дискутували, розпізнавали персонажів, розв’язували проблемні запитання, ділилися власними думками. Знайомство з аніме японського майстра Хаяо Міядзакі викликало зацікавлення, зокрема історія створення його нового фільму майстра «Хлопчик і чапля» (2023).

Зустріч у Короленківському центрі країнознавства традиційно завершилася усмішками й смаколиками.

Факультет української філології та журналістики, кафедра світової літератури висловлює щиру вдячність учням і вчителям Кузенко Валентині  Юріївні та Гайдук Ірині Володимирівні за творче спілкування!

Ласкаво просимо на навчання на факультет української філології та журналістики! 

You may also like...