У Суспільному центрі Tokiwa(місто Сайтама, Японія) відбулася публічна лекція про Україну за участі професорки Ольги Ніколенко

1 березня 2024 в Суспільному центрі Tokiwa (місто Сайтама, префектура Сайтама, Японія) відбулася публічна лекція для японської громадськості на тему «Сила мистецтва в екстраординарному житті».

Організаторка заходу – працівниця міста Сайтама Akiko Soma, організатор і перекладач – Dean & Professor Susumu Nonaka, лекторка – докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка  Ольга Ніколенко.

Перед початком лекції слухачам була представлена українська народна казка «Рукавичка» японською мовою.

Потім професорка Ольга Ніколенко прочитала лекцію (англійською мовою,  переклад японською мовою здійснив Dean & Professor Susumu Nonaka). Представники японської громадськості мали можливість дізнатися про давню й сучасну  історію України та її шлях до свободи й незалежності, а також про особливості літературної освіти в Україні, роль мистецтва у надскладний час.

У Суспільному центрі Tokiwa було розгорнуто виставку малюнків українських учнів – учасників всеукраїнського творчого конкурсу для дітей «Час, у якому ми живемо» (організатор конкурсу – всеукраїнський журнал «Зарубіжна література в школах України», головний редактор і видавець – Дмитро Лебедь).

Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка і особисто ректорка Марина Гриньова  висловлюють глибоку вдячність уряду Японії та японському народу за допомогу Україні в надскладний час! Щиро дякуємо працівниці міста Сайтама Akiko Soma, Dean & Professor Susumu Nonaka, професорці Ользі Ніколенко за створення культурної події на підтримку України в Суспільному центрі Tokiwa (місто Сайтама, префектура Сайтама, Японія)!

You may also like...