Студенти-журналісти прослухали лекцію про специфіку роботи з екологічною тематикою

13 березня 2024 р. до студентів ОП «Журналістика» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка завітали представники ГО «Еколтава»: менеджерка з комунікації Крістіна Брігіда і SMM-менеджер Роман Гежа.

Унікальність ОП «Журналістика» у Полтавському педуніверситеті – підготовка фахівців для регіональних медіа. Тому, розглядаючи актуальні соціально-політичні проблеми у загальнонаціональному контексті, викладачі також роблять наголос і на специфіці представлення тих чи тих тем у локальних контекстах.

Тематичну бесіду про свідоме споживання речей і сортування відходів зі студентами провела випускниця бакалаврської і магістерської програм кафедри журналістики, а нині – менеджерка з комунікації ГО «Еколтава» Крістіна Брігіда. Аудиторія активно обговорювала концепцію «Життя у стилі “Zero waste”», ділилася досвідом сортування сміття і свідомого споживання, цікавилася екологічними ініціативами ГО «Еколтава» і їхніми просвітницькими акціями.

Аудиторію хвилювали питання Макухівського сміттєзвалища, залучення фахівців громадської організації до роботи над створенням полігону для твердих побутових відходів і сміттєпереробного заводу.

Крістіна Брігіда розповіла студентам про специфіку комунікування на екологічні теми, сформулювала для журналістів-початківців ключові правила. Також представники ГО «Еколтава» продемонстрували студентам зразки соціальної реклами на екологічну тематику й освітні мультфільми.

Менеджерка з комунікації Крістіна Брігіда і SMM-менеджер Роман Гежа ГО «Еколтава» подарували студентам і кафедрі журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка плакати про управління твердими побутовими відходами і відходами від руйнувань. Завідувачка кафедри професорка Світлана Семенко подякувала гостям за важливий освітній інструмент і зазначила, що такі матеріали значно полегшують роботу журналістів і допомагають краще зорієнтуватися в темі.

Організувала і модерувала зустріч старша викладачка кафедри журналістики Оксана Зелік. Отримані знання студенти будуть використовувати під час вивчення таких освітніх компонентів: «Проблематки ЗМК», «Практикум з регіональної журналістики», «Соціальна реклама». Кафедра журналістики висловлює вдячність ГО «Еколтава» і сподівається на тривалу й ефективну співпрацю.

You may also like...