Кафедра журналістики провела для школярів тренінг із медіатолерантності

15 березня 2024 р. факультет української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка підготував для полтавських старшокласників низку креативних заходів.

З нагоди відкриття Навчально-наукового інституту спеціальної та інклюзивної освіти всі факультети університету організували роботу тематичних студій, присвячених різноманітним аспектам інклюзивності. Факультет української філології та журналістики залучив старшокласників до інтерактивної роботи на різноманітних локаціях.

Кафедра журналістики організувала чергове засідання Медіалабораторії, яке присвятили питанням впливу медіа на аудиторію та явищу медіатолерантності. На захід завітали учні 11-А класу Комунального закладу «Розсошенська гімназія Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області» з учителем зарубіжної літератури, української літератури, української мови Нелею Величко.

Доцентка кафедри журналістики Марина Свалова ознайомила присутніх із поняттями медіареальності, медіавпливу,  толерантності в медіа, метою та завданнями чутливої журналістики, особливостями висвітлення в медіа тем, пов̓язаних із інклюзивністю.

Практично-інтерактивна частина заходу була присвячена роботі з «Довідником безбар’єрності» (https://bf.in.ua/) та матеріалами на відповідну тематику, опублікованими в полтавських медіа. Школярі вчилися використовувати коректну лексику, уникати мови ворожнечі та стереотипізації, обговорювали важливі аспекти роботи з вразливими категоріями, людьми, які пережили травматичні події.

Школярі пропонували теми власних медіаматеріалів, які видаються важливими  для сучасної молоді в контексті толерантності. У творчому діалозі старшокласники дійшли висновку, що питання інклюзивності, безбар’єрності й толерантності надзвичайно актуальні для сучасного українського суспільства.

Завідувачка кафедри журналістки професорка Світлана Семенко запросила школярів на навчання в ПНПУ імені В. Г. Короленка за акредитованими освітніми програмами, а також закликала молодь брати участь у творчих проєктах і наукових заходах, які щорічно проводить кафедра журналістики.

Запрошуємо всіх охочих долучатися до роботи Медіалабораторії!

You may also like...