Полтавський художник В’ячеслав Коркішко подарував університету портрет Олександра Тарасенка

У рамках тижня факультету української філології та журналістики, з нагоди 110-річчя Полтавського національного педагогічного університету відомий український художник В’ячеслав Коркішко подарував закладу вищої освіти портрет Олександра Кириловича Тарасенка.

Олександр Кирилович із 2015 року працював доцентом кафедри образотворчого мистецтва ПНПУ імені В. Г. Короленка. У перші години повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну записався до лав територіальної оборони. У березні 2022 року його життя трагічно обірвалося.

Родина художника В’ячеслава Коркішка підтримує тісні зв’язки з факультетом української філології та журналістики, адже донька В’ячеслава Анатолійовича Вероніка навчається на першому курсі за спеціальністю 014.01 Середня освіта (Українська мова і література).

Вручення картини відбулося в урочистій атмосфері. На заході були присутні декани Оксана Кирильчук (факультет української філології та журналістики), Наталія Сулаєва (факультет педагогічної і мистецької освіти), викладачі кафедри образотворчого мистецтва, куратор Вероніки доцент кафедри української мови Світлана Педченко, студентський актив університету.

Ректорка університету Марина Гриньова подякувала В’ячеславу Анатолійовичу за безцінний мистецький подарунок, наголосивши на тому, що університет береже пам’ять про Олександра Тарасенка, а його справу продовжують учні – студенти ПНПУ.

You may also like...