На факультеті української філології та журналістики відбувся семінар за участі  представників Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Полтавській області та викладачів зарубіжної літератури закладів профтехосвіти

14 травня 2024 року на факультет української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка завітали викладачі зарубіжної літератури закладів професійно-технічної освіти Полтавської області (Полтавського, Кременчуцького, Миргородського, Хорольського, Решетилівського, Карлівського, Котелевського, Чутівського районів та ін.), а також представники Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Полтавській області в особі директорки Ірини Долини та методистки Лідії Левади.  

Їх тепло зустріли деканка факультету української філології та журналістики, доцентка Оксана Кирильчук і заступниця деканки української філології та журналістики, доцентка Людмила Дейна. Вони розповіли викладачам закладів професійно-технічної освіти про актуальні спеціальності, що пропонує факультет української філології та журналістики, про традиції й здобутки факультету, творчі активності студентів. 

Деканка Оксана Кирильчук, заступниця деканки Людмила Дейна, професорка Ольга Ніколенко, доцентка Світлана Педченко провели для шановних гостей екскурсію центрами факультету. Педагоги мали змогу відвідати Центр української мови, Центр українсько-японської дружби «Сакура», Лінгвістичний центр, Науково-методичний центр якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури, Короленківський центр країнознавства та ін.     

Для освітян, які приїхали з різних куточків Полтавської області, завідувачка кафедри світової літератури, професорка Ольга Ніколенко та викладачі кафедри світової літератури, доцентки Тетяна Конєва і Наталія Тарасова організували науково-методичний семінар стосовно сучасних підходів до викладання зарубіжної літератури в старшій школі.

Професорка Ольга Ніколенко виступила перед викладачами зарубіжної літератури закладів професійно-технічної освіти із двома лекціями про особливості формування компетентностей у Новій українській школі і про актуальні аспекти творів класичної й сучасної літератури, які вивчають старшокласники.

Доцентка Тетяна Конєва представила викладачам зарубіжної літератури лекцію про теорію нової драми кінця XIX – початку XX століть та компаративне вивчення творів Г. Ібсена і В. Винниченка.

Семінар для викладачів зарубіжної літератури закладів професійно-технічної освіти тривав понад 4 години.

Як з’ясувалося, багато гостей є випускниками факультету, тож вони запрошені на День випускника ПНПУ імені В.Г. Короленка, який відбудеться 24 травня 2024 р.

Співпраця факультету української філології та журналістики з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Полтавській області триває. Щиро дякуємо директорці Ірині Долині та методистці Лідії Леваді за ініціативу та міцні взаємини.

Наступний семінар для викладачів зарубіжної літератури закладів професійно-технічної освіти відбудеться наприкінці вересня – на початку жовтня 2024 р.

You may also like...