Атестація українських філологів-бакалаврів на факультеті української філології та журналістики

14 червня  2024 р. на факультеті української філології та журналістики відбувся атестаційний екзамен з професійної підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 035.01 Філологія (Українська мова та література). 

До складу атестаційної комісії увійшли: професорка кафедри української літератури Світлана Ленська (голова); доцентка, завідувачка кафедри української мови Ірина Павлова та старша викладачка кафедри української літератури, кандидатка філологічних наук Лариса Литвин (члени комісії), старший лаборант кафедри української літератури Тамара Деменська (секретар), а також стейкхолдерка ОП,  завідувачка філіалу Полтавського літературно-меморіального музею І. П. Котляревського Марина Голубнича.

Кафедри української мови й української літератури підбили підсумки чотирирічного навчання 5 студентів-випускників. Їхнє навчання та професійне становлення припало на період тяжких випробувань – спочатку карантинних обмежень, а потім страшної кривавої війни, розв’язаної росією проти України. Пишаємося тим, що випускники продемонстрували чітку національно свідому позицію, брали активну участь не лише у навчанні, але й у громадських благодійних організаціях.

Відповіді бакалаврів-випускників на атестаційному екзамені з професійної підготовки засвідчили достатню фахову підготовку, сформовані професійні компетентності.

Кафедри української мови та української літератури вітають випускників ОП «Філології (Української мови та літератури)» з успішним завершенням навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти.

Чекаємо на навчання у магістратурі!

You may also like...