Професорка кафедри української літератури Світлана Ленська провела публічну лекцію до 160-річчя М.  Коцюбинського

18 вересня 2024 року у Полтавській обласній науковій універсальній бібліотеці імені І. П. Котляревського відбулася чергова науково-популярна лекція «М. Коцюбинський: спадщина для сучасників», присвячена 160-річчю від дня народження письменника.

Запрошеною спікеркою просвітницького дійства стала докторка філологічних наук, професорка кафедри української літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка Світлана Ленська.

На наукову зустріч з одним із найвизначніших письменників зламу століть, фундатором імпресіонізму в українській прозі завітали студенти-першокурсники Полтавського державного медичного університету, полтавці різного віку, яких об’єднує любов до рідного слова.

Вони захоплено слухали розповідь Світлани Василівни про життєвий і творчий шлях Михайла Коцюбинського, разом перегортали сторінки його прекрасних творів. Звучали рядки з новел «На камені», «Цвіт яблуні», «Хвала життю». Увагу присутніх привернули думки лекторки щодо актуальності творів письменника в наш час та про непрості моменти в його особистому житті, що стали поштовхом до творення непересічних повістей і новел.

Присутні щиро подякували Світлані Василівні за широкий культурологічний контекст, за цікаву розповідь, збагачену оригінальними деталями та цитатами сучасників про М. Коцюбинського. Особливу увагу слухачів привернули погляди відомих літературознавиць сучасності, зосібна Віри Агеєвої, Соломії Павличко та інших, про творчість письменника.

Викладачі кафедри української літератури завжди радо долучаються до проведення подібних літературно-просвітницьких заходів, які сприяють поглибленню знань полтавців про письменників та формуванню національної свідомості  громадян, що особливо важливо в умовах війни.

You may also like...