Відбулася настановна конференція з виробничої педагогічної практики в закладах фахової передвищої освіти

19 вересня 2024 року на факультеті української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету в онлайновому режимі на платформі ZOOM відбулася настановна конференція з виробничої педагогічної практики для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література).

У конференції взяли участь здобувачі освіти, очільниця факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук, факультетські керівники практики гарантка освітньої програми «Середня освіта (Українська мова і література)» доцентка кафедри української мови Світлана Педченко, заступниця декана доцентка кафедри української мови Людмила Дейна,  завідувачка виробничої та навчальної практик НМВ закладу вищої освіти Наталія Пантюхова, відповідальна за організацію практик на факультеті Леся Лисенко, методисти з української літератури, виховної роботи, психології.

Деканка факультету Оксана Кирильчук привітала магістрантів із черговим важливим кроком у їхньому професійному становленні, зауваживши на злагодженій співпраці з базами практики як зовнішніми стейкголдерами освітньої програми, правах та обов’язках здобувачів освіти, закцентувала на необхідності дотримання правил техніки безпеки й охорони праці.

Заступниця декана доцентка Людмила Дейна ознайомила студентів із локативними нормативно-правовими документами, відповідно до яких організовують та проводять практики в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка.

Відповідальна за організацію практик на факультеті української філології та журналістики Леся Лисенко докладно розповіла студентам про особливості ведення щоденника практики та вимоги до його оформлення, специфіку структурування звіту за результатами виробничої педагогічної практики.

Професорка Світлана Ленська та доцентка Світлана Педченко ознайомили здобувачів освіти зі змістовим наповненням фахових модулів, нагадали про особливості проведення занять з української мови та літератури в закладах фахової передвищої освіти, окреслили вимоги до звітної документації, наголосивши на важливості потвердження здійснених під час практики активностей із саморозвитку (неформальної освіти) та виконання варіативного компонента, зокрема апробації магістерської роботи.

Доцентка кафедри психології  Тетяна Дзюба ознайомила практикантів зі змістом, особливостями виконання модуля з психології, прокоментувала звітні матеріали й окремі методики обробки даних. Специфіку завдань модуля з виховної роботи схарактеризувала професорка кафедри загальної педагогіки та андрагогіки Леся Петренко.

Практика триватиме від 23 вересня до 11 жовтня 2024 року. Підсумковий захист звітів студентів відбудеться 21 жовтня 2024 року.

You may also like...