Професорка Ольга Ніколенко взяла участь у міському проєкті «НУШ: освіта для життя» для вчителів Запоріжжя

26 вересня 2024 року докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, авторка програм і підручників для ЗЗСО Ольга Ніколенко взяла участь у методичному семінарі для вчителів м. Запоріжжя в межах реалізації міського проєкту «НУШ: освіта для життя».

Захід організувала консультантка комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Запорізької міської ради Ірина Нагорнова.

Головна мета проєкту «НУШ: освіта для життя» – забезпечення консультативної та практичної підтримки вчителів мовно-літературної галузі закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя, які впроваджують реформу Нової української школи. 

Тема методичного семінару, який провела професорка Ольга Ніколенко, – «Навчальні програми й підручники: зв’язок матеріалу з реальними запитами та життям учнів». У заході взяли участь понад 70 вчителів м. Запоріжжя.

Ольга Миколаївна розповіла про суголосність нових модельних програм для НУШ викликам часу, а також розкрила особливості методичного інструментарію підручників із зарубіжної літератури та інтегрованого курсу літератури (української, зарубіжної) для 7 класу. Вона продемонструвала емпіричний підхід до творів класичної та сучасної літератури, різні види аналізу, технології роботи з художніми текстами, що мають стати актуальними для покоління дітей і підлітків ХХІ століття.

Учителі м. Запоріжжя щиро подякували Ользі Миколаївні та всьому авторському колективу за змістовні програми й підручники, за якими вчителям легко навчати, а дітям – легко й цікаво навчатися.  Співпраця триває.  

You may also like...