Традиційні вересневі зустрічі журналістів-першокурсників із медіаспільнотою

Традиційно вересень для першокурсників ОП Журналістика першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка насичений подіями, серед яких особливе місце займають зустрічі із медіаспільнотою.

Так, 18 вересня 2024 р. до студентів завітали керівник холдингу «Сіль.медіа», стейкголдер ОП Журналістика Віталій Улибін і начальник групи комунікації 18 окремої бригади армійської авіації, випускник спеціальності 061 Журналістика Євген Ракіта.

Гостей і студентів привітала деканка факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук. Оксана Борисівна щиро подякувала випускникам факультету, а сьогодні – авторитетним медійникам, за постійну співпрацю, підтримку студентських активностей, спільні творчі проєкти з кафедрою журналістики. Також очільниця факультету ознайомила студентів із традиційними для професійного становлення майбутніх медійників проєктами й різними формами активностей.

Осібно зі словами вдячності деканка згадала кандидата наук із соціальних комунікацій, доцента кафедри журналістики,стипендіата програми Українського ПЕН для прозаїків, поетів, драматургів, есеїстів, перекладачів і літературних критиків, військовослужбовеця ЗСУ Сергія Шебеліста.

Завідувачка кафедри журналістики Світлана Семенко наголосила, що науковці кафедри всі освітні компоненти навчального плану викладають у тісній співпраці із журналістами-практиками і роботодавцями. Така сенергія дає можливість швидко реагувати на зміни і виклики у професійному середовищі і, відповідно, надавати студентам актуальні і своєчасні знання. У свою чергу роботодавці можуть спостерігати за професійним зростанням студентів, обирати кращих і найбільш перспективних для роботи в команді.

Особливий інтерес у студентів викликало спілкування з медійниками.

Так, начальник групи комунікації 18 окремої бригади армійської авіації майор Євген Ракіта розповів про формування відділів з комунікацій у структурі українського війська. Військовий поділився досвідом співпраці із українськими і закордонними медійниками, підготовки матеріалів для різних медій і платформ, формування комунікаційної стратегії. Євген Ракіта запросив усіх охочих переглянути документальний фільм «Підйомна сила», який 10 жовтня виходить в український прокат. У ньому на реальних бойових завданнях показали, як працює українська авіація. У стрічці знялися реальні пілоти та авіатори, які літали до оточеного Маріуполя, на острів Зміїний або виконували завдання в тилу ворога.

Керівник холдингу «Сіль.медіа» Віталій Улибін наголосив, що і «Полтавська хвиля», і «Сіль.медіа» мають успішний досвід співпраці із кафедрою журналістики, а більша частина редакцій – це випускники і студенти кафедри.  Він окреслив специфіку роботи регіональних і загальнонаціональних медіа, розповів про виклики, з яким зустрічаються журналісти у своїй роботі, закликав уже сьогодні починати свою роботу і впливати на формування медіапростору. Всі тези медійник яскраво ілюстрував прикладами, наголошував, що здобувачі освіти мають формувати свої навички, працюючи над медіапроєктами різних типів.

Цікавою родзинкою зустрічі став виступ  студентки 4 курсу ОП Журналістика Лізи Карпенко. Вона наголосила на ролі наукових досліджень в опануванні професією. Ліза розповіла про вибір теми наукового дослідження, апробацію його результатів, участь у наукових конференціях і семінарах різних рівнів.

На завершення зустрічі кураторка першого курсу доцентка Марина Свалова подарувала студентам від кафедри брендовані наклейки.

Кафедра журналістики дякує стейкголдерам і партнерам за постійну і плідну співпрацю. Далі студентів очікують майстер-класи, тренінги і спільна робота над медіапроєктами.

You may also like...