Студенти факультету філології та журналістики взяли участь у зустрічі, присвяченій Міжнародному дню студентів

15 листопада 2022 р., напередодні Міжнародного дня студентів, який святкується щорічно 17 листопада, студенти факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка зустрілися на платформі Zoom зі студентами Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та Університету м. Градець-Кралове (Чехія). Саме з Чехословаччини веде походження відзначення Міжнародного дня студента як вшанування пам’яті студентів і викладачів, які 1939 р. героїчно виступили проти нацистської окупації своєї батьківщини. Молодь світу й сьогодні продовжує боротися за свої права: студенти та викладачі Каліфорнійського університету (м. Сан-Хосе), які теж збиралися взяти участь у цій онлайн-зустрічі, змушені були того дня страйкувати заради покращення своїх житлових умов.

Тематика зустрічі, однак, не була пафосною. Питання мали на меті зняти бар’єри у спілкуванні молоді, наприклад: «Що вас найбільше здивувало, коли ви вперше прибули на кампус або вперше почали заняття в університеті?», «Якби ви могли стати невидимими на день, що б ви зробили?», «Яка найкраща порада, яку ви коли-небудь отримували?». Організаторам приємно було почути відповідь, що ця порада – взяти участь у цій онлайн-зустрічі.

Організували та модерували захід доцентка кафедри романо-германської філології Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Наталія Криницька та доцентка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей ДНУ імені Олеся Гончара Наталія Стирнік. Їм активно допомагали відома письменниця Карен Тей Ямашита (Karen Tei Yamashita, США) та викладач, колишній військовий та дипломат Ентоні Робінсон (Anthony Robinson, Велика Британія).

Під час зустрічі пролунали ідеї зробити такі заходи регулярними, провести спільну міжнародну наукову конференцію, запрошувати на свої онлайн-заняття студентів інших університетів.

На останнє питання: «Якби ви могли говорити і вас почули всі у світі протягом однієї хвилини, що б ви сказали?» – учасники відповіли, що звернулися б до людей з проханням бути добрішими, розумнішими, більше дбати одне про одного та не бути байдужими.

You may also like...