На факультеті української філології та журналістики засяяла Короленківська ялинка для школярів полтавських шкіл

14 грудня 2023 р. на факультеті української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка відбулося святкове дійство для школярів полтавських шкіл.

Юних гостей, які прийшли разом із учителями й батьками, тепло зустріла деканка факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук. 

Чарівну виставу «У королівстві Ганса-Крістіана Андерсена» підготували учасники студентського театру «Глобус» під керівництвом доцентки Наталії Тарасової, а також викладачі кафедри світової літератури (завідувачка кафедри – професорка Ольга Ніколенко, доцентка Ольга Орлова, доцентка Тетяна Конєва).

Школярі мали змогу дізнатися багато нового й цікавого про Г.-К. Андерсена, побачити інсценізації його казок у виконанні студентів-філологів, а також поспівати улюблені різдвяні пісні.

На свято завітав філологічний Святий Миколай (його роль талановито виконав магістрант факультету української філології та журналістики, директор Великобагачанського Будинку творчості, художник  Сергій Ярошенко). Він поетично привітав школярів і запросив їх до Короленкіського центру країнознавства, де на них чекали нові дива й подарунки.

Біля короленківської ялинки учні отримали солодощі від факультету української філології та журналістики. Завідувачка кафедри світової літератури професорка Ольга Миколаївна передала учням вітання від японських викладачів і студентів, а також набір для мистецької праці – орігами.

Свято новорічної ялинки дарує віру в казку й перемогу добра на всій землі!

You may also like...