Професорка Ольга Ніколенко взяла участь у симпозіумі про Україну в Seisen University (Японія)

27 грудня 2023 р. в Seisen University (Японія) зібралися офлайн і онлайн близько 150 представників японських закладів середньої і вищої освіти (директори, вчителі, викладачі, студенти, аспіранти), співробітники науково-дослідницьких інституцій, музеїв, японських організацій та асоціацій, різноманітних компаній, журналісти японських газет і телебачення.

У цей день у Seisen University відбувся симпозіум на тему «Роль літератури та мистецтва під час війни в Україні». 

Організатором і модератором заходу стала Professor INOUE Madoka(Seisen University), яка здійснила значну роботу для проведення важливого зібрання. 

Захід відбувся за підтримки «Research Center for Advanced Science» і «Technology Open Laboratory for Emergence Strategies (ROLES) of the University of Tokyo».

Докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Ольга Ніколенко виступила перед учасниками симпозіуму із доповіддю на тему «Сучасна Україна та літературна освіта». Учасників зацікавив досвід українських викладачів у галузі створення підручників нового покоління із літератури та цифрових платформ до них. Учитель із префектури Окаяма, який спеціально приїхав на симпозіум (до речі, Окаяма знаходиться від Токіо на відстані понад 730 км), поставив доповідачці запитання про те, як українським учителям вдається виховувати в учнів любов до літератури й культури, відчуття радості й цінності життя під час війни.  

Про роль літератури та мистецтва в сучасному світі говорили й інші доповідачі симпозіуму: NONAKA Susumu(Saitama University), KONO Wakana (Waseda University), TORIYAMA Yusuke(The University of Tokyo).

У залі Seisen University, де відбувся симпозіум, була розгорнута виставка малюнків українських учнів, які взяли участь у конкурсі «Час, у якому ми живемо». Організатор конкурсу – всеукраїнський журнал «Зарубіжна література в школах України» (головний редактор і видавець Дмитро Лебедь), професорка Ольга Ніколенко, українські вчителі й діти передали творчі роботи організатору симпозіуму Professor INOUE Madoka(Seisen University) для представлення японській громадськості. Виставка малюнків українських дітей у розширеному форматі в Seisen University відбудеться також у травні 2024 р.

Висловлюємо глибоку вдячність організаторам та учасникам симпозіуму за підтримку України, за увагу до досвіду українських науковців і вчителів, а також  творчості українських дітей! 

You may also like...