На факультеті української філології та журналістики ПНПУ імені В.Г. Короленка відбувся науково-методичний семінар для вчителів м. Полтави

4 січня 2024 р. на факультеті української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка відбувся науково-методичний семінар на тему «Стратегії викладання зарубіжної літератури та інтегрованого курсу літератур (української, зарубіжної) в 7 класі НУШ» за участі авторок навчальних програм і підручників для ЗЗСО, докторки філологічних наук, професорки, завідувачки кафедри світової літератури Ольги Ніколенко, кандидатки педагогічних наук, доцентки Ольги Орлової, кандидатки філологічних наук, доцентки Тетяни Конєвої.  

Захід відбувся з ініціативи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради, зокрема консультантки Наталії Горбаньової. У семінарі взяли участь близько 50 вчителів із понад сорока  закладів загальної середньої освіти м. Полтави. Кафедра світової літератури співпрацює із Центром професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради та консультанткою Наталією Горбаньовою уже багато років.

Педагогів тепло зустріла на факультеті української філології та журналістики деканка, кандидатка педагогічних наук, доцентка Оксана Кирильчук. Вона розповіла вчителям про популярні спеціальності факультету, особливості вступної кампанії 2024 року і велику наукову та методичну роботу, яку здійснюють для вчителів викладачі факультету української філології та журналістики для ЗЗСО, зокрема кафедра світової літератури. Деканка Оксана Кирильчук зауважила, що двері факультету української філології та журналістики завжди відчинені для дітей і вчителів. Вона запросила педагогів та учнів долучитися до наукових і культурних заходів ПНПУ імені В.Г. Короленка, відвідати науково-методичні центри, а також узяти участь у святкуванні Дня Соборності України 22 січня 2024 року на факультеті української філології та журналістики, де в цей день відбудуться урочистості й будуть працювати творчі локації для вчителів та учнів.

Авторка навчальних програм і підручників для ЗЗСО, докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Ольги Ніколенко представила полтавським учителям передовий досвід освітніх закладів Європи та Японії, інноваційні технології вивчення літератури в школі, нові підручники із зарубіжної літератури та інтегрованого курсу літератур (української та зарубіжної) для 7 класу, створені за її участі й керівництва.

Окрім того, Ольга Миколаївна розповіла про особливу роль художньої літератури під час воєнного стану, про твори сучасних авторів про Другу світову війну у контексті глобальних викликів.

Доцентка Ольга Орлова висвітлила специфіку підготовки науково-дослідницьких проєктів із зарубіжної літератури, зробила акцент на необхідності пошуку ефективних шляхів прилучення дітей і підлітків до наукової й творчої діяльності.

Полтавські вчителі висловили щиру вдячність викладачам кафедри світової літератури за підручники й посібники із зарубіжної літератури для НУШ, що справді є навчальними виданнями нового покоління.

You may also like...