На факультеті української філології та журналістики відбулася атестація магістрантів

Магістранти факультету української філології та журналістики денної та заочної форм навчання успішно завершили опанування освітньо-професійної програми «Середня освіта (Українська мова і література)», склавши атестаційний екзамен з професійної підготовки та захистивши кваліфікаційну роботу.

Атестаційний екзамен з професійної підготовки та кваліфікаційна робота мали на меті перевірити рівень засвоєння здобувачами теоретичних знань, сформованості в них практичних умінь і навичок із мовознавчих та літературознавчих дисциплін, методики навчання української мови в старших класах, методики навчання української літератури в старших класах, психології та педагогіки. Очолювали атестаційні комісії в різних групах Ірина Григорівна Павлова, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри української мови та Віра Анатоліївна Мелешко, кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри української літератури.

Важливість атестації потверджує присутність на всіх її етапах стейкголдера, члена робочої групи ОПП Ольги Павлівни Коваленко, завідувача відділу розвитку суспільних, гуманітарних та мистецьких дисциплін, методиста української мови та літератури Полтавської академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського.

Оприлюднюючи для студентів результати атестації, члени комісії (Тетяна Іванівна Ніколашина, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови; Світлана Василівна Ленська, доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури; Олена Юріївна Ільченко, доктор педагогічних наук, професор кафедри загальної педагогіки та андрагогіки; Тетяна Михайлівна Дзюба, кандидат психологічних наук, доцент кафедри кризової психології) наголосили на тому, що магістранти продемонстрували високий рівень підготовки до практичної діяльності з фаху в старших класах.

Завершальним етапом атестації стало оголошення про присвоєння здобувачам кваліфікації «Магістр середньої освіти (Українська мова і література). Учитель української мови і літератури».

Зі словами привітання із успішним завершенням навчання за спеціальністю 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) й побажаннями особистих життєвих здобутків, невпинного фахового зростання до магістрів звернулися Оксана Борисівна Кирильчук, кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету української філології та журналістики, та Світлана Олександрівна Педченко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови, гарант ОПП «Середня освіта (Українська мова і література)».

You may also like...