Студентський театр «Факультет-F» взяв участь у відкритті Центру української мови 

Студентський театр «ФакультетF» факультету української філології та журналістики, лавреат усеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів молодіжних театрів (керівник – лавреатка премії Полтавської обласної ради імені І. П. Котляревського у номінації «Театральна діяльність» Ганна Радько) успішно виступив на відкритті  Центру української мови 22 січня 2024 року

Центр створений на втілення ідеї уповноваженого із захисту державної мови  Тараса Кременя. 

О, рідна мово!

Причащаюсь

Біля твоїх джерел прозорих, чистих,

І набираюся пянкої сили…

Твої багатства невичерпні.

О, рідна мово!

Скільки в тобі віри                                                               

Мого народу в досвітки щасливі,

В життя прекрасне.

Яке це щастя

Припасти пелюстками спраглих уст

До мови рідної – й багатшати душею. (Євген Гуцало «Рідна мова»)

 «Сьогодні говорити українською – це бути бійцем за націю, за Україну!

Мова – це зброя!»,вважають актористудентського театру «ФакультетF» і представили увазі поважних гостей, з-поміж яких були ректорка Марина ГРИНЬОВА, депутат Верховної ради України Костянтин КАСАЙ, заступник голови Полтавської обласної військової адміністрації Антон ЧУБЕНКО, Перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, Перший заступник міського голови Валерій ПАРХОМЕНКО, директор Департаменту освіти і науки ПОВА Євген КОНЧАКОВСЬКИЙ,  представники структурних підрозділів університету, декани факультетів, випускники та студенти факультету, журналісти,  фрагмент художньої імпрези за творами Григорія Сковороди «Кожному мила своя сторона!». Виконавці: лавреатка міжнародного онлайн-конкурсу читців «Marathon Der Talante» («Марафон талантів)  у Відні (Австрія)  Ксенія  МАСЮРА та фольклорний гурт «Кант», утворений на основі студентського театру, у складі: Вероніки МОРОЗ та Вікторії МАТІЙЦОВОЇ, студенток факультету української філології та журналістики, Ігоря ДОРОШЕНКА, студента факультету психології та соціальної роботи ПНПУ та музиканта    Антона ДІНЦЯ. Керівник Ігор Дорошенко. Постановка Ганни Радько. Висопрофесійно студенти донесли культуру українського бароко.

    Дякуючи ЗСУ за захист України, за можливість жити, навчатись, працювати,учасникифольклорного гурту «Кант» виконали  «Марш нової Армії»  на вірші Олеся Бабія «Зродились ми великої години»  та “Молитву українського націоналіста”, авторства Осипа МАЩАКА.

“Атмосфера єднання та безумовної любови до рідної мови та культури, яка відчувалась впродовж цього заходу, вмотивувала і надихнула мене вивчати український фольклор, виконувати народні пісні та твори доби українського бароко. Я утвердив  своє бажання бути носієм цієї давньої культури та надалі відтворювати її”, – сказав Ігор ДОРОШЕНКО, у майбутньому психолог за фахом.

Ці виступи можна переглянути за покликанням: https://www.facebook.com/groups/119182775138989/permalink/2365249863865591/?mibextid=c7yyfP

Відеозапис Олександра Розума.

You may also like...