Викладачі кафедри світової літератури провели науково-методичний семінар для вчителів полтавських шкіл 

22 січня 2024 р. в межах програми презентації факультету української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка до Науково-методичного центру якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури завітали понад 40 вчителів полтавських закладів середньої освіти на чолі з консультанткою Центру професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради  Наталією Горбаньовою.

Учителів сердечно привітала ректорка Марина Гриньова, проректорка із виховної роботи Людмила Гомля, представники органів державної влади й адміністрації та інші почесні гості.

Викладачі кафедри світової літератури провели для вчителів науково-методичний семінар на тему «Інноваційні методи викладання зарубіжної та української літератури в закладах середньої та вищої освіти».

Доцент Тетяна Конєва розкрила змістові та поетикальні особливості творів ХХ-ХХІ століть на тлі українського  й світового літературного процесу.

Завідувач кафедри світової літератури, процесор Ольга Ніколенко представила нові цифрові проєкти викладачів ПНПУ імені В.Г. Короленка для вчителів української та зарубіжної літератури.

Доцент Наталія Тарасова за участі акторів театру-студії «Глобус» показала інтерактивні методи навчання літератури та можливості театралізації творів в школі. 

Під час семінару було досягнуті такі результати: підвищено рівень компаративної компетентності, розвинено вміння встановлення типологічних подібностей та контактних зв`язків поміж українською та зарубіжними літературами, увиразнення особливостей української культури й літератури на тлі світової.

Плідна співпраця викладачів та вчителів – запорука міцних знань української молоді! До нових зустрічей!

You may also like...