Полтавські старшокласники взяли участь у проєкті «Nobel Academy» на базі Науково-методичного центру якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури ПНПУ імені В.Г. Короленка

16 лютого 2024 р. на гостину до Науково-методичного центру якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка завітали учні Полтавської загальноосвітньої школи І –ІІІ ст. № 9, щоб  здійснити чарівну подорож до Норвегії та познайомитися зі спадщиною письменника Йона Фоссе  – лауреата Нобелівської премії в галузі літератури 2023 року.

«Nobel Academy» – один із найкращих проєктів кафедри світової літератури ПНПУ імені В.Г. Короленка (завідувачка кафедри – професорка Ольга Ніколенко). Цей проєкт ініціювала й розробляє разом зі студентами протягом багатьох років кандидатка філологічних наук, доцентка Тетяна Конєва. Мета проєкту – прилучення молоді до здобутків нобелівських лауреатів світу в галузі літератури.

Словесне мистецтво  скандинавського письменника, драматурга та перекладача Йона Фоссе охоплює різноманітні епічні й драматичні жанри та  відкриває перед читачем особливий світ, сповнений глибоких думок і почуттів – від екзистенційних роздумів і філософських рефлексій до відображення людських взаємин та пошуку сенсу життя. Здатність автора проникати в найпотаємніші глибини людської свідомості й підсвідомості робить кожен його твір  неперевершеним та унікальним.

Старшокласники разом зі студентами-філологами четвертого курсу  (Катерина Железняк, Катерина Сулимка, Софія Ковальова) перегорнули сторінки прозових («Меланхолія», «Септологія», «Ранок та вечір») і драматичних («І ми ніколи не розлучимося», «Ім`я») творів Й. Фоссе, що сприяє формуванню високої моралі та ціннісних орієнтирів молоді.  Нестандартна форма заходу (презентації, дискусії, творче читання та ін.) – запорука розвитку креативних здібностей, критичного мислення, читацької та мовленнєвої культури учнів.  

Профорієнтаційна робота – один із провідних напрямів кафедри світової літератури ПНПУ імені В.Г. Короленка. У наукових центрах кафедри завжди багато учнів – майбутніх вступників до університету. Ласкаво просимо до навчання на факультеті української філології та журналістики! 

You may also like...