Студентський театр «Глобус» представив святкову програму на презентації факультету української філології та журналістики 

22 січня 2024 року студентський театр «Глобус» Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка (керівник – доцентка кафедри світової літератури Наталія Тарасова) представив святкову програму під час презентації факультету української філології та журналістики, який нині розгортає нові сторінки своєї історії.

Це чудове дійство, підготовлене юними акторами, відвідала ректорка Марина Гриньова, представники ректорату, почесні гості, вчителі.

Науково-методичний центр якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури (директорка – завідувачка кафедри світової літератури, професорка Ольга Ніколенко) є базою, на якій плідно функціонує театр «Глобус». У День Соборності України учасники театру «Глобус» продемонстрували вчителям полтавських шкіл і гостям факультету української філології та журналістики інтерактивні методи навчання літератури та можливості театралізації художніх творів у школах та вишах.

Вероніка Козлова, Михайло Левченко, Єлизавета Лазарєва, Марина Наріжна, Данило Вєрєйкін  познайомили глядачів із творчістю Ганса-Крістіана Андерсена, інсценували фрагменти з його казок «Пастушка і сажотрус», «Дюймовочка».

           Юні актори театру «Глобус» готують вистави різними мовами, враховуючи багатогранність світової літератури. Єлизавета Лазарєва разом із лялькою Алісою розповіла глядачам про захоплюючий твір «Аліса в Країні Див» Льюїса Керролла, і розкрила секрет Аліси: як потрібно діяти, щоб збувалися мрії, і як потрапити в Країну Див.

          Захоплюючу подорож разом із непересічною дівчинкою Пеппі Довгоюпанчохою здійснила Аліна Христенко, ознайомивши глядачів зі своєрідністю творчістю Астрід Ліндґрен. Студентка закликала присутніх завжди вірити в себе, ніколи не забувати, що справжня магія прихована в самій людині, і завжди допомагати тим, хто цього потребує.

          А дивовижний світ добрих і веселих персонажів творів відомої фінської письменниці Туве Янсон – Мумі Тролів – відкрили студентки  Анастасія Смирнова і Софія Батарон.

           Родзинками святкової програми театру «Глобус» стали презентації спеціальностей, які здобувають студенти на факультеті української філології та журналістики ПНПУ імені В.Г. Короленка. Про важливість і цінність української мови, української та світової літератури, про гордість 105-річного факультету філології та журналістики, про відомих його випускників, про цікаве й насичене студентське життя розповів студент Юрій Іващенко. Разом із авторськими ляльками  Вакулою та Оксаною (їх виготовила майстриня Наталія Щолокова)  Юрій виступив у ролі інтерв’юера, звернувшись до шанованих гостей із питаннями щодо художньої літератури, зокрема повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом».

         Про кохання проникливо розповіли глядачам студентка Єлизавета Василенко (душевно прочитала вірш Володимира Сосюри «Якби помножити любов усіх людей…»), студент Данило Верейкін (ознайомив присутніх із кредо ліричного героя збірки віршів «Книга пісень» Генріха Гейне), дует у складі Анастасії Батуніної та Івана Терещенка (виконали пісню «Бувайте» Валентина Стрикала).

Народження нового факультетського студентського тріо теж відбулося під час урочистостей: студенти Анастасія Батуніна, Іван Терещенко та Софія Мельник виконали пісню «Восьмий колір» гурту «Моtor’Rolla».

Традиційно виступ акторів театру «Глобус» завершився хоровим виконанням пісні «Get lucky» Daft Punk.

«Школою виховання» називали театр у Давній Греції. Відтоді майже нічого не змінилося. Театральне мистецтво здатне піднести людину на недосяжну висоту, може здивувати особливим баченням довколишньої дійсності. Це напрочуд важливо в часи тяжких випробувань. Адже людина живе не лише турботами про хліб насущний. Її душа прагне естетичної насолоди. І задовольнити ці потреби покликаний театр.

You may also like...