Професорка Ольга Ніколенко провела вебінар для вчителів України «Героям слава!» за творами героїко-патріотичного змісту української та зарубіжної літератури

9 лютого 2024 р. відбувся вебінар для вчителів України за участі докторки філологічних наук, професорки, завідувачки кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Ольги Ніколенко. Організатор вебінару – всеукраїнський журнал «Зарубіжна література в школах України».

Ольга Миколаївна розповіла про твори української та зарубіжної літератури, які представлені в нових підручниках «Зарубіжна література. 7 клас» і «Література (українська та зарубіжна). 7 клас» (ВЦ «Академія», 2024), створених авторським колективом під її керівництвом.

Професорка Ольга Ніколенко висвітлила розділи «Пісні свободи» (про українські патріотичні пісні, а також про волелюбні пісні зарубіжних країн), «Герої та героїні балад» (про українські та староанглійські балади, балади Т. Шевченка,  А. Міцкевича, Р.-Л. Стівенсона), «Козацтво і лицарство в літературі» (про роман В. Скотта «Айвенго» і повість М. Гоголя «Тарас Бульба»).

Ольга Миколаївна надала вчителям не лише глибокий теоретичний матеріал, а й потужну методичну підтримку щодо вивчення творів за модельними програмами НУШ (авт. О. Ніколенко та ін.).

Вебінар тривав майже три години. У ньому взяли участь учителі з різних областей України. Вони щиро подякували Ользі Миколаївні за гарну розповідь і нові смисли художніх творів, актуальні для нашого часу.

You may also like...