Учні ліцею № 6 «Лідер» м. Полтави відвідали літературні музеї факультету української філології та журналістики

13 лютого 2024 р. на факультет української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка завітали учні ліцею № 6 «Лідер» Полтавської міської ради разом із учителькою зарубіжної літератури Галиною Миколаївною Залатою.

Школярів тепло зустріла деканка факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук. Вона розповіла про популярні спеціальності факультету, його культурне життя та різні види активностей. Студенти 3 курсу допомогли представити переваги навчання в ПНПУ імені В.Г. Короленка.

Викладачі кафедри світової літератури організували для учнів екскурсії до літературних музеїв університету. Докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Ольга Ніколенко провела для школярів навчальну екскурсію «Українські шляхи Миколи Гоголя». Вона розкрила витоки творчості письменника, його складні духовні пошуки та здобутки.

Кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри світової літератури Ольга Орлова познайомила учнів із експозицією книжок і літературними героями, які представлені в Короленківському центрі країнознавства. Особливо учнів зацікавили ляльки – персонажі національних літератур, серед них є й гоголівські герої.

Ліцеїсти продемонстрували хороші знання української та зарубіжної літератури, а також великий інтерес до найкращих книжок України та світу.

Співпраця ПНПУ імені В.Г. Короленка та ліцею № 6 «Лідер» триває. Дякуємо вчительці зарубіжної літератури Галині Миколаївні Залатій за укріплення зв’язків між вищою та середньою школою! 

You may also like...