21 лютого 2024 року в Лінгвістичному центрі кафедри української мови проведено профорієнтаційний захід із одинадцятикласниками «Хорольської гімназії Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області»

21 лютого 2024 року в Міжнародний день рідної мови відбулася онлайн-зустріч із шанувальниками української мови учнями 11 класу «Хорольської гімназії Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області» та вчителями української мови та літератури, зарубіжної літератури, які є випускниками факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка факультету української філології та журналістики Аліною Логвиновською, Мариною Зуб, заступником директора з навчально-виховної роботи Мариною Колісник.

З вітальним словом до присутніх звернулася декан факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук, яка привітала учнів, учителів, викладачів кафедри української мови з Міжнародним днем рідної мови, наголосила на важливості знати різні мови, а особливо українську, яка повинна звучати скрізь і яка є оберегом української нації, української ідентичності, зброєю. Оксана Борисівна запросила обирати найкращий Полтавський національний університеті імені В. Г. Короленка в Україні та опановувати спеціальності філологічного напрямку та журналістики.

Заступник декана Людмила Дейна презентувала успішно акредитовані освітньо-професійні програми «Середня освіта (Українська мова та література)», «Середня освіта (Українська мова та література та мова і література (англійська)», «Середня освіта (Українська мова та література та мова і література (німецька)», «Філологія (Українська мова та література)», «Журналістика», сертифікатну програму «Літературне редагування» та провела віртуальну екскурсію факультетом української філології та журналістики, запросила на тренінг з підготовки до НМТ з української мови, який відбудеться 9 березня 2024 року очно та дистанційно відбудеться.

Модератор заходу – доцент кафедри української мови Тетяна Ніколашина.

You may also like...