У межах Тижня факультету української філології та журналістики відбулися Наукові читання студентської та учнівської молоді «Актуальні питання філології та журналістики»

1 квітня 2024 року стартував Тиждень факультету української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка. У цей день в улюбленому університетському просторі зібралися викладачі, студенти, учні та вчителя м. Полтави та Полтавської області.

Ректорка ПНПУ імені В.Г. Короленка Марина Гриньова тепло привітала колектив факультету української філології та журналістики і побажала йому подальших злетів.

У своєму зверненні до молоді деканка факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук відзначила популярні спеціальності, що приваблюють тих, хто залюблений в українське Слово.

Весняні співи у виконанні ансамблю «Жива вода» (керівник Лариса Бакланова) і запальні танці Skovoroda-dance юних акторів студентського театру «Глобус» (керівник – доц. Наталія Тарасова) створили святкову емоційну атмосферу.

Проректор із наукової роботи Василь Фазан урочисто відкрив Наукові читання студентської та учнівської молоді з міжнародною участю «Актуальні питання філології та журналістики».

На пленарному засіданні виступили із доповідями студенти Анна Галенко (керівник – доц. Ганна Радько), Карина Савченко і Дарина Вовк (керівник – проф. Ольга Ніколенко), Єлизавета Лисенко (керівник – доц. Леся Лисенко), Юлія Харченко (керівник – доц. Світлана Семенко), Віолетта Пікалова (керівник – доц. Ірина Павлова), а також учні – переможці всеукраїнського конкурсу наукових робіт МАН Дар’я Пасинога (керівник –  учитель Лілія Демченко), Софія Єрмакова, Олександра Макуха (керівник – учитель Оксана Пропастіна).

Професори Ольга Ніколенко, Світлана Ленська, Світлана Семенко розкрили учням і студентам секрети професійного успіху і побажали навчитися «мистецтву малих кроків» (А. де Сент-Екзюпері), щоб досягти великого результату в науці. Свято науки було радісним і душевним, сповненим красивих ідей і впевненості у нашу Перемогу! Ласкаво просимо на факультет української філології та журналістики!

You may also like...