Студенти ФУФЖ взяли участь у міжнародній конференції з філології

18 квітня 2024 року на базі Криворізького державного педагогічного університету за участі Житомирського державного університету імені Івана Франка та зарубіжних партнерів – Варшавського університету (Польща) та Ніредьгазького університету (Угорщина) відбулася Міжнародна наукова конференція здобувачів вищої освіти «Мови й літератури світу в глобалізаційних процесах», яка об’єднала студентів ЗВО Кривого Рогу, Житомира, Полтави, Тернополя, Ужгорода, а також Варшави (Польща) і Ніредьгази (Угорщина).

Захід відбувся в онлайн режимі. На пленарному засіданні з доповіддю «Символіка заголовка роману Макса Кідрука “Де немає Богаˮ» виступила голова студради ФУФЖ, студентка 2 курсу Мілена Хижа (науковий керівник – проф.  Світлана Ленська). Вона переконливо розкрила морально-етичну проблематику роману та наголосила на гуманістичному змісті твору, втіленому в образній системі та заголовкові твору.

У науковому заході взяли участь студенти ФУФЖ ПНПУ імені В. Г. Короленка Дарина Горобець (наук. кер. – доц. Тетяна Ніколашина) з аналізом специфіки використання наукової термінології у романі Макса Кідрука «Нові темні віки. Колонія»; Вікторія Чепела (наук. кер. – проф. Світлана Ленська), яка проаналізувала психологію підлітка у повісті Н. Ясіновської  «Любов, дідусь і помідори»; Ярослав  Водяницький (наук. кер. – доц. Людмила Дейна) з темою «Лінгвопрагматичні особливості англізмів у рекламному дискурсі» та Ярослав Туменко (наук. кер. – доц. Людмила Дейна), який дослідив особливості  вербалізації  ціннісної  картини  світу  в  романі І. Багряного «Тигролови».

Відмітимо високий інтелектуально-теоретичний рівень виголошених доповідей, їхню актуальність та практичне спрямування.

Вітаємо учасників Міжнародної конференції та їхніх наукових керівників і бажаємо нових наукових і творчих здобутків!

You may also like...