Відбулася зустріч з журналістом міжнародної інформаційної агенції Agence France-Presse (AFP) Ігорем Ткачовим

24 квітня 2024 року відбувся майстер-клас «Робота фотографа і відеографа під час війни» для студентів ПНПУ імені В.Г.Короленка від документаліста Ігоря Ткачова, який співпрацює з міжнародним інформаційним агентством Agence France-Presse (AFP). Під час зустрічі журналіст поділився досвідом роботи на передових лініях фронту (у Харківській, Донецькій, Херсонській областях), акцентував увагу на особливостях взаємодії команди міжнародних агенцій з військовими.

Коментуючи свої роботи, які опубліковані на сторінках провідних світових медій (The Economist, The New York Times, Time, The Washington Post та ін.), Ігор Ткачов зауважив важливість розрізнення документальних і постановочних фото, оскільки ці типи візуального контенту по-різному впливають на розуміння війни міжнародною аудиторією Зокрема, він вказав на необхідності коректних, детальних і достовірних текстових підписів до світлин.

Учасники заходу мали змогу переглянути і документальні відеопроєкти Ігоря Ткачова про роботу військових та стабілізаційних пунктів на передовій. Один із медиків у фільмі наголосив на важливості фіксації самовідданості чоловіків і жінок, які захищають Україну, жертвуючи життям. Саме таким бачить своє завдання Ігор Ткачов – документувати жорстокість і героїзм на війні для цивільних, які подекуди не в повній мірі усвідомлюють рівень кризи і небезпеки, які загрожують Україні у російсько-українській війні.

Питання, які на завершення зустрічі звучали в студентській  аудиторії, стосувалися особливостей співпраці фотографа з військовими, правил поведінки під час роботи на передовій, проблем авторських і комерційних прав в угодах з медійним організаціями. Ігор запевнив майбутніх журналістів, що наполегливість, постійні творчі пошуки, активний нетворкінг – це запорука їхнього професійного успіху.

You may also like...