Співпраця кафедри журналістики з Полтавським ОЦЕВУМом

Медіаосвітня модель кафедри журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка передбачає різноаспектну співпрацю з навчальними закладами різних типів, з-поміж яких увиразнюються позашкільні навчальні заклади, на базі яких функціонують гуртки журналістики.

22 березня 2024 р. у Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді (ОЦЕВУМ) відбулося відкрите спільне засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків журналістики та літературних студій (координаторка – Яна Лебідь, модераторка – Ірина Синягівська).

Участь у засіданні взяли19 педагогів з Полтавської області, а також із Запоріжжя, Чернівців та Рівного.

Старша викладачка кафедри журналістики Оксана Зелік виступила на засіданні методичного об’єднання із доповіддю «Українська коміксова журналістика». Спікерка зосередила увагу присутніх на природі коміксу як жанру журналістики, розповіла про історію становлення цього жанру і його актуалізацію в часи російсько-української війни. Доповідачка ознайомила керівників гуртків із сучасними журналістикознавчими дослідженнями, присвяченими коміксовій журналістиці, актуалізувала тезу Оксани Гудошник, що «комікс сміливо презентує найсуперечливіші явища сучасності, стає формою культурної адаптації та медійним посередником у показі історичних подій та відтворенні травматичного досвіду».

Оксана Зелік запропонувала присутнім переглянути рубрику «Комікс» на сайті «Заборона.ua», учасники методоб’єднання разом із науковицею проаналізували представлені комікси за жанровими і проблемно-тематичними характеристиками.

Практична частина зустрічі стосувалася алгоритмів створення коміксів в учнівських аудиторіях.

Здобувачка І курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Журналістика», журналістка видань «Полтавська хвиля» та «Сіль. Медіа» Євгенія Мазниця запропонувала учасникам зібрання для обговорення тему «Інтерактивність та соціальні мережі. Використання нових методів та інструментів для залучення аудиторії та взаємодії з нею».

Учасники засідання подякували спікерам за виступи й наголосили, що будуть послуговуватися представленими матеріалами і під час занять, і під час роботи над журналістськими текстами.

Оксана Зелік закликала молодь брати участь у творчих проєктах і наукових заходах, які щорічно проводить кафедра журналістики, а керівників гуртків запросила на навчання за акредитованими освітніми програмами.

Дякуємо керівництву й колективу Полтавського ОЦЕВУМу за плідну співпрацю!

You may also like...