Студенти факультету української філології та журналістики відвідали майстер-клас з писанкарства

Напередодні Великодня студенти-першокурсники, що навчаються за спеціальностями 014.01 Середня освіта (Українська мова і література), 035 Філологія (Українська мова та література), разом з кураторами – викладачками кафедри української мови Світланою Педченко та Наталією Лукаш відвідали майстер-клас «Писанкова палітра» на факультеті технологій та дизайну.

Науково-педагогічні працівники кафедри теорії і методики технологічної освіти разом зі студентами – майбутніми вчителями технологій занурили гостей у таємничий світ українського писанкарства.

Очільниця факультету технологій та дизайну доцентка Юлія Срібна наголосила на важливості й необхідності проведення міжфакультетських творчих зустрічей, спрямованих на обмін досвідом, взаємне збагачення новими знаннями, розширення наукового світогляду.  

Професорка Валентина Титаренко розповіла про декоративно-прикладну творчість як невід’ємний складник української національної культури, зосередила увагу присутніх на студентських мистецьких проєктах, пов’язаних з автентичними традиціями українського народу.

Доцентка Оксана Кудря розкрила технологічні особливості виготовлення українських писанок, продемонструвала використовувані для цього інструменти й матеріали, приділила увагу інноваційним технологіям декорування.

Викладачі та майбутні філологи із захопленням поринули у творчий процес розпису писанки «Полтавська зірка».

Висловлюємо щиру вдячність викладачам та здобувачам факультету технологій і дизайну за натхненні години співтворчості, що вкотре потвердили єдність нашого народного духу, унікальність та незламність української національної культури.

You may also like...