Кафедра світової літератури долучилася до проведення ІІ Учнівських наукових читань

27 травня 2024 р. у межах роботи ІІ Учнівських наукових читань «The first steps to science» відбулося секційне засідання «Українська мова та література. Журналістика»  на факультеті української філології та журналістики, яке урочисто відкрили ректорка ПНПУ імені В.Г. Короленка Марина Гриньова та деканка факультету Оксана Кирильчук.

Проблемам розвитку сучасної зарубіжної літератури присвятили свої ґрунтовні доповіді Марія Іванишин (Комунальний заклад «Розсошенська гімназія Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області») та Анастасія Шевченко (Полтавський ліцей імені А.С. Макаренка Полтавської обласної ради). Компаративістика стала предметом наукових розлогих міркувань Софії Єрмакової  (Кременчуцький ліцей № 4 «Кремінь» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області), яка  прагнула віднайти спільне й відмінне у творах «Дитя Ноя» Е.-Е. Шмітта  та «Вавилон. Прихована історія» Р. Кван. Нестандартні підходи юних науковців до висвітлення дискусійних питань заслуговували на особливу увагу.

Юні літературознавиці створили справжнє свято науки на факультеті української  філології та журналістики і отримали корисні поради з боку викладачів кафедри світової літератури  ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Висловлюємо щиру подяку талановитим ученицям та їхнім науковим керівникам –  учителю української мови та літератури О.В. Пропастіній, учителям англійської мови та зарубіжної літератури К.Г. Боберській і А.М. Щербині – за любов до здобутків світової літератури і культури та зміцнення наукового потенціалу України!

You may also like...