Академічна мобільність здобувачок освітньо-професійної програми «Журналістика» другого (магістерського) рівня вищої освіти

Реалізація освітньої програми другого (магістерського) освітнього рівня вищої освіти «Журналістика» передбачає внутрішню академічну мобільність студентів, що є необхідною умовою професійного становлення здобувачів спеціальності 061 Журналістика.

З 12 лютого по 14 червня 2024 р. здобувачки вищої освіти другого (магістерського) освітнього рівня спеціальності 061 Журналістика групи Ж–51 Євгенія Мазниця і Тетяна Чубенко реалізували право на внутрішню мобільність у Полтавському державному аграрному університеті на підставі  угоди про співпрацю щодо реалізації програми внутрішньої академічної мобільності (№ 79/ 02-40 від 13.10.2021)). Обмін досвідом за програмою академічної мобільності здобувачок спеціальності 061 Журналістика відбувався згідно з Положенням про академічну мобільність учасників освітнього процесу ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Євгенію Мазницю і Тетяну Чубенко зацікавила вибіркова дисципліна «Е-демократія і е-урядування», яку в ПДАУ викладає досвідчений викладач, відомий політолог Сергій Приходько, тому освітнім майданчиком для реалізації внутрішньої мобільності майбутніх медійниць стала кафедра гуманітарних і спеціальних дисциплін Полтавського державного аграрного університету. Під час вивчення освітньої компоненти магістрантки набули навичок ухвалювати ефективні рішення з питань політики, політичних наук і дотичних проблем, у тому числі у складних і непередбачуваних умовах; прогнозувати розвиток політичних процесів; визначати фактори, що впливають на них і на досягнення поставлених цілей; аналізувати і порівнювати альтернативи; оцінювати ризики та імовірні наслідки політичних рішень; критично осмислювати принципи здійснення влади та публічної політики, політичних інститутів та процесів, світової політики та політики окремих країн та регіонів; здійснювати управління складною діяльністю у сфері політики, політології та у ширших контекстах, розробляти плани і заходи з їх реалізації, забезпечувати якість освіти, оцінювати ефективність і результативність діяльності; надавати експертні й аналітичні консультації органам влади, політичним партіям, громадським організаціям.

Координаторами внутрішньої академічної мобільності були гарантка ОП «Журналістика» професорка, завідувачка кафедри журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка Світлана Семенко, асистент кафедри журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка, заслужений журналіст України  Анатолій Мішин, доцент кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАУ Сергій Приходько, доцентка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАУ Юлія Помаз. Щиро дякуємо колегам кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАУ за системне співробітництво і можливість удосконалювати професійні навички майбутніх медійників!

You may also like...