Ректорка Марина Гриньова взяла участь у серпневій нараді вчителів зарубіжної літератури

27 серпня 2024 року на базі факультету української філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка відбулася серпнева нарада вчителів зарубіжної літератури. Тема наради – «Нові підходи та вимоги освітнього процесу в 2024-2025 н.р.».

Захід організували кафедра світової літератури ПНПУ імені В.Г. Короленка (завідувачка кафедри, професорка Ольга Ніколенко) і Центр професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради (методистка Наталія Горбаньова).

Учителів-філологів сердечно привітала ректорка  Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, професорка Марина Гриньова. У своєму натхненному слові вона наголосила на виключній місії вчителя в сучасну добу, на важливих завданнях, яке має вирішити вчительство у воєнний і повоєнний час. Марина Гриньова зауважила, що університет є лідером у науковій діяльності регіону і флагманом педагогічної освіти. В університеті акредитовано десятки освітніх програм, спрямованих на якісну підготовку вчителів, зокрема на факультеті української філології та журналістики, який успішно розвивається.

Деканка факультету української філології та журналістики, доцентка Оксана Кирильчук розповіла про актуальні бакалаврські та магістерські програми факультету, а також про курси підвищення кваліфікації, які відкрито спеціально для вчителів-філологів з метою розвитку їхньої професійної майстерності. Оксана Борисівна запросила вчителів стати частиною дружної факультетської родини, опанувати нові філологічні спеціальності й розширити спектр педагогічної діяльності. 

Методистка Наталія Горбаньова повідомила про освітні новації та шляхи їх упровадження в практичній діяльності вчителів, про заходи Центру професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради, які здійснюються для підвищення педагогічної майстерності вчителів.      

Завідувачка кафедри світової літератури, докторка філологічних наук, професорка, авторка модельних навчальних програм, підручників і посібників із зарубіжної літератури та інтегрованого курсу літератури (української та зарубіжної) Ольга Ніколенко представила інтерактивні застосунки до підручників для Нової української школи – онлайн платформи «Друзі Полліанни», «Емма», «Плейтен», «Червона рута», «Методична платформа», а також онлайн дошки для 5,6,7 класів. Також Ольга Миколаївна висвітлила особливості реалізації оновленої Типової освітньої програми для 5-9 класів, апробації підручників 8 класу, оцінювання в Новій українській школі.

У серпневій нараді взяли участь кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри світової літератури Тетяна Конєва, кандидат філологічних наук, доцент кафедри англійської та німецької філології Михайло Рахно, які надали вчителям потужну методичну підтримку. Співпраця триває. Факультет української філології та журналістики, кафедра світової літератури  ПНПУ імені В.Г. Короленка, авторський колектив підручників під керівництвом професорки Ольги Ніколенко завжди поруч з учителями в усіх потребах і викликах! Переможемо разом!

You may also like...