Співпраця кафедри української літератури з Полтавською МАН

7 грудня 2023 року відбувся обласний семінар-практикум «Освітня експірієнс-платформа: наукові МАНдрівки», організований Комунальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді». На семінар зібралися керівники гуртків, відділів освіти громад Полтавської області, вчителі, учні.

Високі здобутки Полтавської Малої академії відзначили присутні за заході заступник начальника Полтавської ОВА доктор юридичних наук, професор Антон Чубенко, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький та його перший заступник Олександр Лемешко, директор Департаменту освіти і науки ПОВА Євген Кончаковський. Голова депутатської комісії з питань освіти, науки, культури Полтавської облради Олег Діденко.

У заході взяли участь ректори ЗВО Полтавської області, які презентували освітні програми закладів, розповіли про новації, які відбулися в освітній та науковій діяльності. ПНПУ імені В.Г. Короленка представила ректорка університету, докторка педагогічних наук, професорка Марина Гриньова, яка повідомила про значні здобутки полтавських освітян, тісні зв’язки ЗВО з навчальними закладами області, про високі рейтинги Полтавського педагогічного в українському науковому та освітньому просторі.

У семінарі взяли участь декан ФФЖ доцентка Оксана Кирильчук та професорка кафедри української літератури Світлана Ленська.

Світлана Василівна виступила перед освітянами області з доповіддю «Робота з науковими джерелами як методологія і стратегія наукового пошуку». Зокрема ознайомила присутніх з методикою добору наукових джерел та сучасними вимогами до їх оформлення, дала цінні поради щодо роботи з різними пошуковими системами і наукометричними базами, зупинилася на рекомендаціях НАЗЯВО щодо використання російськомовних наукових джерел та повідомила про необхідність дотримуватися правил академічної доброчесності в наукових дослідженнях. Присутніх зацікавили сучасні програми перевірки на плагіат, а також було обговорене питання запобігання проявам недоброчесності. Учасники семінару відзначили важливість порушених проблем, особливо з огляду на старт щорічного конкурсу-захисту на І рівні.

Кафедра української літератури систематично проводить значну профорієнтаційну роботу серед учнів-членів МАН, співпрацює з ліцеями та школами області. Тож і ця зустріч з освітянами області стала ще одним кроком до співпраці.

You may also like...