У Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка підбили підсумки І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України

08 грудня 2023 року в Полтавському національному університеті імені                          В.Г. Короленка відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України у 2023–2024 н.р. від Полтавської територіальної громади (секція «Журналістика»).

До складу журі ввійшли кандидатки наук із соціальних комунікацій, доцентки кафедри журналістики Леся Лисенко й Марина Свалова.

Після урочистого відкриття конкурсу-захисту відбулися постерний захист робіт та наукова конференція.

До розгляду журі було представлено десять розвідок, кожна з яких актуалізувала важливу для сучасної медійної сфери проблематику. Жваве обговорення викликали, до прикладу, аспекти позитивного й негативного впливу інтернет-реклами на підлітків, висвітлення волонтерського руху в онлайн-виданні «Полтавська хвиля», роль мемів воєнної тематики в інформаційному протистоянні російській агресії, особливості функціонування зовнішньої реклами в контексті відображення культури сучасного міста та інші.

Експертний бал члени журі виставляли під час заочного оцінювання дослідницьких робіт, постерного захисту та наукової конференції. Леся Лисенко й Марина Свалова відзначили актуальність і чітку структурованість усіх досліджень, змістовність і лаконічність постерів, представлених до розгляду, а також високий рівень наукової дискусії під час наукової конференції.

Перше місце здобули учасниці:

  • Ольга Керецман з темою «Інфотейментові особливості програми “Сніданок з 1+1ˮ» (Ліцей № 31 Полтавської міської ради);
  • Дарина Горіздра з темою «Висвітлення актуальних проблем на сторінках блогів у локальних медіа (за матеріалами інтернет-видань “Змістˮ та “Полтавщинаˮ» (Полтавський НВК № 16 Полтавської міської ради);
  • Анастасія Міняйло з темою «Досвід створення й просування контенту дитячої журналістики на ОДТРК “Лтаваˮ та студії “Разомˮ» (Науковий ліцей № 3 Полтавської міської ради).

Кафедра журналістики вітає переможниць, зичить їм і всім учасникам подальших наукових успіхів.

You may also like...