Завершення атестаційних екзаменів на другому (магістерському) рівні зі спеціальності 035.01 Філологія (Українська мова та література)

15–24 січня  2024 р. відбулися атестаційний екзамен з професійної підготовки та захист кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 035.01 Філологія (Українська мова та література). 

До складу атестаційної комісії увійшли: професорка кафедри української літератури Світлана Ленська (голова); доцентка кафедри української літератури Ганна Радько та доцентка кафедри української мови Людмила Дейна (члени комісії); наукова співробітниця Полтавського художнього музею (Галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка Марина Федорова (стекхолдер), старший лаборант кафедри української мови Олександра Коркоша (секретар). Цьогоріч прозвітували про свої професійні здобутки 5 випускників. Відповіді магістрантів на атестаційному екзамені з професійної підготовки були ґрунтовними, логічно структурованими та комунікативно продуктивними. Найкращими стали відповіді на питання екзаменаційного білета  Вікторії Щербини та Анни Олійник. Комісія відмітила високий рівень професійних компетентностей, продемонстрований всіма магістрантами.

Кваліфікаційні роботи випускників охоплювали актуальні проблеми лінгвістики та літературознавства. Знову найкращою стала робота Вікторії Щербини, присвячена архетипові матері в літературному та епістолярному дискурсах Лесі Українки та Олени Пчілки. Всі магістранти відповідально й сумлінно поставилися до виконання наукового дослідження, що відображено у підсумкових оцінках комісії.

Як відзначають члени комісії, теми робіт актуальні, містять наукову новизну, мають практичне значення, апробовані на науково-практичних конференціях. Згідно з Положенням про кваліфікаційні роботи університету, усі магістерські роботи пройшли обов’язкову перевірку на антиплагіатній платформі Unicheck.

Кафедри української мови та української літератури вітають випускників магістратури з успішним завершенням навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти і бажають великих професійних здобутків у подальшій роботі!

You may also like...