Викладачі кафедри української мови провели інтерактив для старшокласників

15 березня на базі Навчально-наукової лабораторії «Лінгвістичний центр» викладачки кафедри української мови провели інтерактивний захід для учнів Ліцею № 14 «Здоров’я» Полтавської міської ради в рамках відкриття Навчально-наукового інституту спеціальної та інклюзивної освіти. Школярі на гостини завітали разом зі своєю вчителькою української мови та літератури, випускницею ПНПУ імені В. Г. Короленка 1997 року, стейкголдеркою освітніх програм факультету української філології та журналістики Іриною Кислою.

Під модеруванням доцентки кафедри Світлани Педченко та за участі студентів-філологів школярі познайомилися з відомим комікс-персонажем письменниці й журналістки Олени Павлової – котом Інжиром, який уже давно вийшов за межі мережевого простору, позаяк є учасником багатьох освітніх і соціальних проєктів, спрямованих на популяризацію української культури. Учні із захватом долучилися до таємничого світу українських фразеологізмів, згадуючи та вигадуючи сталі сполуки зі словом «кіт», спробували власні сили у створенні коміксів з Інжиром, а також, наслідуючи видатних діячів, запропонували свій план дій для утвердження української мови, її розвою та для розбудови майбутнього України.

Захід продовжився дружньою та затишною бесідою студентів, учнів і педагогів, які обмінялися враженнями від нового формату традиційних профорієнтаційних зустрічей.

До гостей звернулися очільниця факультету української філології та журналістики Оксана Кирильчук і завідувачка кафедри української мови Ірина Павлова. Вони розповіли про освітні програми, за якими факультет пропонує опановувати українську філологію, та наголосили на винятковій значущості таких зустрічей, коли в невимушеній атмосфері живого спілкування учні мають змогу і розширити для себе обрії українського слова, і дізнатися з перших уст про особливості навчального процесу на факультеті.

You may also like...